Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsem nevydržel jen fotit

V úterý 6.7.10. na státní svátek upálení Jana Husa se naše partička rozhodla zajet potrénovat na Slapskou trať. Já osobně jel potrénovat focení a udělat pro kluky nějaké ty fotky. Všechno dopadlo úplně jinak, po pár vyfocených fotkách mi to nedalo a rozhodl jsem se, že si musím taky zařádit. Poslední kontakt s motokrosovou mrchou byl naposledy asi tak před deseti lety. Tehdy to byla velká dvoutaktní KTM 300, kterou vlastnil Zdenda Čuřík. Díky mé výškové indispozici to byl neskutečnej boj jak  z ní nespadnout a udržet ji na dvou kolech. Abych se vrátil zpět k Slapskému příběhu, bylo mi jasný, že pokud si chci zajezdit na velký to nepůjde,  jediný koho znám a má malou dvoutaktní KTM 85 je Filip Dittrich. Tak mi nic jiného nezbylo než se zeptat jestli si jí můžu půjčit a on souhlasil. Jelikož už nevlastním žádnou výstroj, tak mě kluci navlékli do všeho co se našlo po autech. Samozřejmě vše bylo o několik čísel větší. Nejhorší byly boty v těch jsem doslova plaval. Doladění výstroje proběhlo pomocí lepící pásky a mohlo se vyrazit.

                                1-1.jpg

První co mě překvapilo, že na tak malý obsah je to pila se kterou se budu muset řádně poprat. Pro vzteklost téhle malé bestie mi nezbylo moc času se věnovat trati a výběru stopy. Musel jsem bojovat o to abych ji udržel na dvou kolech a v otáčkách. První runda byla jen pár kol, protože mě samozřejmě začaly bolet ruce. Druhá už byla o něco delší a i ruce začaly lépe sloužit,  jinak se ale nic neměnilo byl to opět boj s motorkou. Po delší pauze přišla poslední runda, která jak jsem se pak později  dozvěděl, trvala asi okolo půl hodiny.

                                              2-1.jpg 

Ke konci jsem byl už unavenej, ruce sice ještě trochu držely ale nebylo to ono a tak bylo otázkou času, kdy půjdu k zemi. Trať byla už dost rozbitá a bylo na ní nějaké to kamení, které se mi v jedné zatáčce stalo osudným. Předním kolem jsem trefil přímo na komoru ten největší kámen co tam byl, v tu ránu proběhl let přes řídítka přímo na hlavu. Dopad byl tvrdý a jak se později ukázalo i bolestivý. Odnesla to ruka, naražená žebra a vazy v koleni. Důsledek to mělo takový, že jsem se rozhodl pořídit si motorku, ovšem čtyřtaktní (Honda CRF 150), protože dvoutakt nebude asi pro mě a začít jezdit s klukama. Rád bych ještě jednou poděkoval Filipovi za půjčení motorky.  Toď vše a zase někde na trati s foťákem nebo na motorce.

                                 3-1.jpg 

                                                                            Véča

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malý velký muž

Simča, 2. 10. 2011 22:50

Z malého muže se postupně začíná stávat velký muž,moc ti fandím,fotky jsou moc krásné,hlavně motorky a lidi.Strýc Francek a staří lidé jsou moc pěkné objekty na focení.